Ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, είναι ένας ΜΗ κερδοσκοπικός Σύλλογος που ιδρύθηκε το 2007.   Μέλη μπορούν να γίνουν μόνο όσοι αποφοίτησαν από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του έως και σήμερα συμμετάσχει, στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Καλαμάτας αλλά και ευρύτερα.

Ο Σύλλογος αποφοίτων, έχει διοργανώσει και παρουσιάσει μέχρι σήμερα, περισσότερες από 300 ώρες ανοιχτών σεμιναρίων (φωνητικής, κλασικών κρουστών, γλυπτικής, θεάτρου κ,α.).

Περισσότερες από 15 θεατρικές παραγωγές – Αρχαίο Δράμα με παραστάσεις Τραγωδίας και Κωμωδίας, σύγχρονο ρεπερτόριο μα και κλασικό, τόσο σε νέα όσο και σε αρχαία θέατρα της χώρας και στο εξωτερικό. Κορυφαίες στιγμές, η παράσταση της Μήδειας του Ευριπίδη στο αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης και η performance Aristoφanes στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία.

Ο Σύλλογος μας, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια πολιτισμού, και στηρίζει με κάθε τρόπο αντίστοιχες προτάσεις.

Ορισμένες από τις συνεργασίες του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας που ξεχωρίζουμε ως τώρα είναι:

Εθνική Λυρική Σκηνή, Chicago University – USA,  Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art – RADA),  Βασιλική Ακαδημία Κινηματογράφου της παλαιάς Πόλης Στοκχόλμης,  Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Σπ. Ορνεράκη,  COSTA NAVARINO,  εκδοτικός Οίκος “ΑΝΙΜΑ”, κίνηση πολιτών ΔΙΑΖΩΜΑ, την αναγνωρισμένη Σχεδιάστρια Nathalie D’ Anvers, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,  τον Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολις στο Γκάζι, τον Δήμο Καλαμάτας, τον Δήμο Μεσσήνης , τον Δήμο Οιχαλίας κ.α.

Τα μέλη μας, έχουν εργαστεί και συμμετάσχει στις μεγαλύτερες παραγωγές και ορχήστρες της χώρας , μα και ευρύτερα ( Κρατική Ορχήστρα, Ευρωπαϊκή Ορχήστρα, Εθνικό Θέατρο, κ.α.)

Ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, ανοιχτό και δεκτικό. Είναι μια οικογένεια που μεγαλώνει με το χρόνο….

Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και προκλήσεις…

 

Εκ του Δ.Σ.