Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του ΜΣΚ από τις 2 Δεκεμβρίου 2017, εκτός από το γραφείο μας εντός του σχολικού κτιρίου, διατηρούμε και μια ξεχωριστή έκθεση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είναι αφιερωμένη στη θρυλική σοπράνο Μαρία Κάλλας.

Στην έκθεση, η οποία είναι επισκέψιμη δωρεάν, μπορεί κανείς να δει επτά επιστολές από το προσωπικό αρχείο της Μαρίας Κάλλας, ένα αυτόγραφο της ίδιας, ένα του τενόρου Τζόν Βίκερς -από την παράσταση της Μήδειας στην Επίδαυρο- και ένα του πιανίστα της και προσωπικού φίλου της Ρόμπερτ Σάδερλαντ.

Επίσης στο χώρο υπάρχουν σειρά από περιοδικά όπως το TIME, Le Point, ΕΙΚΟΝΕΣ κ.α που έχουν ως εξώφυλλο την μεγάλη σοπράνο καθώς και το πρόγραμμα από την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου από την παράσταση της Κάλλας Μήδεια σε σκηνοθεσία του Α. Μινωτή και κοστούμια του Γ. Τσαρούχη. Το συλλεκτικό νόμισμα του έτους Μαρία Κάλλας (2023) και ένα ζευγάρι γάντια της Μαρίας Κάλλας εκτίθενται σε ειδικές προθήκες στον ίδιο χώρο.

Ο Σύλλογος μας έχει στην κατοχή του ένα μοναδικό στον κόσμο αρχείο με φωτογραφίες, προγράμματα (από την Σκάλα του Μιλάνου, από ρεσιτάλ, από την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου), άρθρα και κριτικές εφημερίδων αλλά και αφιερώματα από τον τύπο της εποχής μέχρι και σήμερα. Το αρχείο αυτό εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ειδικές ευχαριστίες προς τους Κυρίους: Andrew Visnevski, Colin Deane & Dr. Richard Copeman χάρη στους οποίους το αρχείο μας εμπλουτίστηκε με την πολύτιμη και γενναιόδωρη δωρεά τους. Στην αίθουσα της έκθεσης μπορεί κανείς επίσης να δει μια σειρά από banners με λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή και τη μοναδική της καριέρα.

Μπορεί επίσης να δει κανείς αντικείμενα, κοστούμια και προσωπεία αρχαίου ελληνικού δράματος από παραγωγές και παραστάσεις του Συλλόγου Αποφοίτων Μαρίας Κάλλας, που ανέβηκαν από την ίδρυσή του εώς και σήμερα. Ο Σύλλογος διαθέτει βεστιάριο με περισσότερα από 320 κοστούμια, προσωπεία αρχαίου ελληνικού δράματος, αρχειακό υλικό από εκδόσεις, προγράμματα, αφίσες, βιβλιοθήκη με μουσικά βιβλία, παρτιτούρες και μεταφράσεις από παραστάσεις κ.α.